PCR Testleri Ücretli Mi Olacak? Nerelerde PCR Testi İstenecek?

Alınan kararlarla birlikte bugünden itibaren birçok alanda zorunlu PCR testi uygulamaları başladı. Vatandaşlar merak ediyor PCR testi uygulaması ücretli mi? Son günlerde PCR testi soruları vatandaşların akıllarını karıştırıyor. PCR testi nedir? Nerelerde zorunlu olacak? Detaylar haberimizde…

PCR Testi Ücretli Mi?

Birçok alanda aşı yaptırmamış vatandaşlara zorunlu olacak PCR testi ücretli olacak mı sorusu vatandaşların gündeminde. PCR testi devlet hastanelerinde öğretmenlere ücretsiz uygulanacak. Diğer vatandaşlar için ücretli mi olacak sorusunun cevabını Bilim Kurulu karar verecek.

PCR Testi Nerelerde Zorunlu Olacak?

Bugünden itibaren Covid-19 kapsamında alınan kararlar uygulanmaya başlayacak. Bu kararlar kapsamında aşı yaptırmamış vatandaşlardan zorunlu PCR testi istenecek. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptıracak. Aşı yaptırmayan üniversite çalışanları ve öğrenciler de düzenli PCR testi yaptıracak. Bugünden itibaren iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenecek.

Bugünden itibaren şehirlerarası uçak, otobüs, tren ve diğer ulaşım araçlarında aşı şartı istenecek. Hem hastalığı geçirmemiş hem aşı olmamış kişilerden PCR testi istenecek. Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi istenecek.

PCR Testi Nedir?

Tıbbi ve biyolojik araştırmalarda uygulanan PCR testi, son dönemlerde koronavirüs ile mücadele sürecinde de kullanılıyor. PCR bir tanı testi olarak bilinmektedir ve koronavirüste de virüse ait RNA’yı göstermektedir. Yani PCR test koronavirüs sürecinde, vücuttaki virüsün kimliğini göstermek için yapılan bir testtir. Farklı hastalıklar için de kullanılan PCR, vücuttaki çok az sayıdaki mikrobu bile tespit edebilmektedir. PCR testine moleküler tanı testi de denebilmektedir. Test, vücutta virüsün varlığını, ayrıca vücudun enfeksiyona yanıt olarak ürettiği antikorları belirleyebilmektedir.

Exit mobile version