Pedofili tartışmalarından sonra Netflix geri adım attı!

Netflix 9 Eylül’de yayına girecek “Cuties” filminin tanıtımında kullandığı görselleri değiştirme kararı aldı.

Netflix daha yayına girmeden pedofili tartışmalarının odağı olan filmden dolayı izleyicilerden büyük tepki topladı. Henüz yayına girmeden pedofili tartışmalarına yol açan Cuties filmi, Netflix’in başını ağrıtmaya devam ediyor. 11 Yaşındaki bir kızın dişiliğini keşfetme yolculuğu üzerine kurgulanan filmi +18 uyarısıyla sunan Netflix’e olan tepkilerin arkası kesilmiyor.

Tepkilere sessiz kalamayan Netflix yetkilileri ise resmi Twitter hesaplarından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Gönderilen paylaşımda “Cuties için kullandığımız posterden dolayı çok üzgünüz. Sundance’de ödül almış bu Fransız filmini böyle yansıtmak bizim için de kabul edilebilir değil. Şimdi fotoğraflarını ve açıklamasını güncelledik” ifadeleri yer aldı.

YOUTUBE’DA DA TEPKİLERE YOL AÇTI

18 Ağustos günü Youtube platformu üzerinden yayınlanan fragman da tepkilerden nasibini aldı. 21 Ağustos sabahına kadar 350 binden fazla olumsuz geri bildirim alan fragmanın izlenme sayısı ise 2 milyon sınırının üzerine geçti.

SUNDANCE FİLM YARIŞMASINDA ÖDÜL ALDI

Maimouna Doucoure’un kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda beyazperdeye geçirdiği film Fransadaki film yarışmasında büyük beğeni topladı. Cuties, Dünya Sineması Drama dalında ise Doucoure’a Yönetmen Ödülünü kazandırdı.

Exit mobile version