Pençe-Kilit Harekatı’ndan acı haber! 6 askerimiz daha şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bugün meydana gelen çatışmada bir askeri üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan olayda 6 askerin şehit olduğunu açıkladı. Aynı çatışmada 1 asker yaralanırken, 13 terörist etkisiz hale getirildi.

Pençe-Kilit Harekatı, Hakkari’nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 tarihinde başlatılmıştı. Dün PKK’lı teröristlerin saldırısında 6 askerin şehit olmasının ardından bugün aynı bölgede çatışmalar devam etti.

6 şehit 1 yaralımız var

MSB, bir askeri üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını ve 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Olumsuz hava şartlarını fırsat bilen teröristler, Mehmetçik’e ait üs bölgelerine güdümlü yeni nesil füze ve roketatarlarla saldırı düzenledi. Operasyonlar, teröristlerin kaçış noktalarına yönelik gerçekleştirildi.

MSB’nin açıklamasında, çatışmaların devam ettiği ve belirlenen hedeflere yönelik hava harekâtlarının icra edildiği belirtildi. Ayrıca, şehitler için Allah’tan rahmet, ailelere başsağlığı ve sabır dileğinde bulunuldu. Yaralı askere acil şifalar temennisinde bulunuldu.

Exit mobile version