Gündem

Pençe Kilit Operasyonu’ndan acı haber: Şehit sayımız 9’a çıktı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısının 9’a yükseldiğini, yaralı asker sayısının da 4 olduğunu açıkladı. Hakkari’nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Pençe-Kilit hava destekli kara harekatı bölgesinden acı haber geldi.

MSB’den açıklamada

*Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir askerimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit olan asker sayısı dokuza yükselirken, yaralı asker sayısı 4 olarak belirlendi.

*Bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 15’e yükseldi.

* Hayatını kaybeden aziz şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Şehit ateşi düşen illerimiz

Niğde

Irak’ın kuzeyindeki operasyonda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un acı haberi Niğde’ye ulaştı. Batur’un ailesine Türk bayrakları asıldı ve şehit evine taziye için yakınları akın etti.

Gaziantep

Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün’ün şehadet haberi Gaziantep’e ulaştı. Gün’ün babası Süleyman Gün ve ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye için yakınları eve akın etti.

Adıyaman

Şehit Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın’ın acı haberi Adıyaman’a ulaştı. Ailesi ve yakınları büyük bir üzüntü yaşarken, Türk bayraklarıyla donatılan şehit evine taziye ziyaretleri başladı.

Kahramanmaraş

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in ailesi, yaşadıkları çadırda şehit haberini aldı. Türk bayraklarıyla süslenen çadır bölgesine taziye ziyaretleri gerçekleşti.

İstanbul

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun ailesine İstanbul’un Tuzla ilçesinde acı haber ulaştı. Köroğlu’nun kuzeni Talha Köroğlu’nun da 2008 yılında şehit olduğu bilgisi paylaşıldı.

Aksaray

Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in ailesine Aksaray’da acı haber ulaştı. Baba Bayram Delen ve diğer aile üyeleri büyük bir üzüntü yaşarken, şehit evine taziye ziyaretleri başladı.

Her bir şehidimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.