Perşembe gününe dikkat! Bölgede etkili olacak: Valilik uyarısı yapıldı!

Mart ayının ilk haftası biterken Sibirya soğukları da ülkeye geri dönüyor! AKOM’un paylaştığı bilgilere göre, hafta başında etkisini gösteren Sibirya kökenli soğuk havanın, hafta ortasında etkisini arttırarak yer yer etkili kar yağışına sebep olması bekleniyor. Diğer yandan Vali Yerlikaya da İstanbul için uyarıda bulundu.

Karadeniz üzerinden İstanbul’a geçiş yapacak soğuk hava dalgasının, havadaki nemin de etkisiyle yağışa dönüşeceği, ocak ayında yaşanan kar kalınlıklarına ulaşılabileceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının yeni hafta başına kadar da devam edeceği belirtiliyor.

İSTANBUL’DA ETKİLİ OLACAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’da 9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur, perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu. Vali Yerlikaya, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.

Yerlikaya, paylaşımına Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinin soğuk ve yağışlı havaya ilişkin açıklamasını ekledi.

Exit mobile version