Personel Alımı

Personel Alma Yarışına Başladı! 24 Kamu Kurum ve Kuruluşu KPSS’siz Alım İçin Sıraya Girdi! Sadece İŞKUR’dan Başvurulacak…

Kamu kurum ve kuruluşları alımları gerçekleştirirken, şimdilerde iki ayrı usul izliyor. İlk usulde merkezi atamayı kullanan kamu kurum ve kuruluşları, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmiş olan adayların başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden tercih ile alırken; ikinci usulde açıktan atama ile yani Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personel alımı gerçekleştiriyor. Bu ay da personel alımlarına devam edecek olan kamu kurum ve kuruluşlarının KPSS puanı olmaksızın İŞKUR üzerinden yapacağı alımlar belli olmuş bulunuyor.

Bu Ay 24 Kamu Kurum ve Kuruluşu İŞKUR Üzerinden Alım Yapıyor

Bakanlığın şirketlerinden belediyelere kadar pek çok kamu kurum ve kuruluşu KPSS puanı istemediği alımlarını İŞKUR üzerinden gerçekleştiriyor. Bu ay alım yapacak olan kamu kurum ve kuruluşlarının sayısı 24 iken, içlerinde; İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK), Eskişehir ESPARK, İstanbul İsttelkom Elektronik Haberleşme ve Altyapı Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş., Balıkesir Bandırma İnsan Kaynakları İnş. Nak. Tem. Sağ. Tic. ve San. Ltd. Şti., İstanbul Boğaziçi Yönetim A.Ş., Ankara TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletmesi A.Ş., Ankara Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı, Batman Belediyesi Personel A.Ş. gibi pek çok şirket bulunuyor.

Son Başvuru Tarihi Değişiklik Gösterebiliyor

Her kurumun ilanına ait olan başvuru tarih aralıkları ve şartları pozisyon ile kuruma göre değişiklik gösterebiliyor. KPSS puanı olmaksızın kamu personeli olmak isteyen vatandaşların İŞKUR üzerinden başvuru yapmadan önce arama kısmında “kamu” filtresini tıklayarak tüm ilanları görmesi mümkün oluyor.

Her İlan İçin Kamu Personeli Şartları Aranıyor

Öte yandan İŞKUR üzerinden alınan kamu personellerinde kamu kurum ve kuruluşun niteliği ya da adı fark etmeksizin hepsinde kamu personeli olma şartları aranıyor. Yine tüm kurumlar personel adaylarını arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasına tabi tutuyor.