Genel

Personele ihtiyacı olan işverenlerin dikkatine: KOSGEB, 550 bin TL’ye kadar maaş desteği verecek! Son başvuru tarihi 10 Ağustos!

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan KOSGEB, yeni dönemde de esnafın ve KOBİ’lerin yanında yer almaya devam ediyor. Pandemiden ötürü bütçeleri sıkıntıya giren işverenler için maaş desteği projesi geliştiren KOSGEB, ilgili projesinin 4’üncü faz ödemeleri için son çağrısını yaptı. “Nitelikli eleman desteği” başlığı altında sunduğu karşılıksız ödeme hizmetinin ayrıntılarını paylaşan KOSGEB, ilgili programdan faydalanmak isteyen işverenler için son başvuru tarihini 10 Ağustos olarak ilan etti.

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği 2022

Geliştirdiği istihdam projeleri ve sunduğu karşılıklı- karşılıksız ödeme hizmetleri sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeyi başaran kamu kurumlarından olan KOSGEB, pandeminin esnaflara verdiği maddi zararların ortadan kaldırılabilmesi ve işsizlik oranının düşürülebilmesi amacı ile “Nitelikli Eleman Desteği” projesinin 4’üncü fazı için çağrıda bulundu. İlgili şartları sağlayan tüm işverenlere nakit desteği sunacağını bildiren kamu kurumu, mikro işletmelere 2, küçük işletmelere ise 5 eleman için karşılıksız ödeme desteği vereceğini bildirdi.

İstihdam edilecek olan elemanlar için 100 bin TL’ye kadar destek vereceğini belirten KOSGEB, elemanların kadın olması durumunda ise bu tutarın 110 bin TL olacağını bildirdi.

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Başvuru Şartları

KOSGEB, Nitelikli Eleman Desteği projesinden yararlanmak isteyen işletmeler için başvuru şartlarını şu şekilde belirledi:

  • İstihdam edilecek personelin son 12 ay içerisinde işletmede çalışmamış olması
  • İstihdam edilecek personelin önlisans, lisans ya da lisansüstü düzeyinde eğitim görmüş olması
  • Personelin tam zamanlı olarak işe alınması
  • İşletmede en az 5 adet sigortalı çalışanın olması

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Başvurusu Nereye Yapılır?

KOSGEB’in Nitelikli Eleman Desteği projesine kurumun resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılmaktadır.