DepremlerGündem

Peş Peşe 2 DEPREM OLDU! 3.9 ve 3.6 büyüklüğünde iller sallandı

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından az önce 2 deprem duyurusu yapıldı.

Peş Peşe 2 DEPREM OLDU! 3.9 ve 3.6 büyüklüğünde iller sallandı- Türkiye 14 Ekim Cumartesi sabahına gözlerini deprem ile açtı. Bugün tam 2 deprem peş peşe yaşandı. AFAD sosyal medyadan büyüklük ve saatlerini açıkladı.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

AFAD az önce resmi sosyal medya hesabı olan twitter (X) üzerinden Türkiye’deki 2 peş peşe gerçekleşen depremi paylaştı. Depremlere ait büyüklükler ise telaş yaratacak boyutlara ulaştı.6 Şubat Kahramanmaraş merkez üssü deprem faciasının ardından aylar geçmesine rağmen ülke genelinde artçı depremler her yeni günde artarak devam ediyor. Bugün ise Kahramanmaraş ve Akdeniz’de iki farklı bölgede deprem yaşandı.

AFAD’ın verilerine göre, Bugün 14 Ekim Cumartesi saat 07:20’de 3.9 büyüklüğünde ve 15 km derinliğinde Akdeniz’de bir deprem meydana gelirken yine sabah saatlerinde 08:48’de 6 Şubat faciasının merkez üssü Kahramanmaraş bir kez daha sallandı.

Kahramanmaraş’ta bugün 3.6 büyüklüğünde ve 7.72 km derinliğinde deprem meydana geldi.

AFAD’ın açıkladığı deprem verilerine ilişkin olarak henüz bölgelerde herhangi bir can ya da mal kaybının olmadığı belirtilirken güncel deprem verilerini öğrenmek ve bölgelerinizde artçı depremlerin yaşanıp yaşanmadığını kontrol etmek istiyorsanız AFAD’ın resmi web adresini takip edebilirsiniz. Kandilli Rasathanesi ve AFAD resmi web adresleri üzerinden Türkiye’nin 81 il ve bölgelerinin tamamında gerçekleşen depremleri anlık herkese açık şekilde yayımlıyorlar.