Petrol fiyatlarındaki değişimden sonra açıklandı: Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme!

Bugün petrolün haftaya yüzde 2’den fazla değer kaybetmesiyle akaryakıt fiyatlarına yeni indirim haberi verildi. İddialara göre motorine bu gece yarısından itibaren uygulanması beklenen bir indirim gelecek.

Mart ayında 140 dolara yaklaşan brent petrol fiyatları zirve sonrasında yüzde 20’den fazla geriledi ve bu sabah itibariyle 100 dolar seviyesinde bulunuyor. Düşüşün sebebi olarak ise Rusya’ya yaptırımların petrolde ciddi bir ambargoya dönüşmemesi ve sıcak çatışmaya karşın müzakerelere ağırlık verilmesi oldu.

Petrolde Çin’deki durumun kötüleşmesi, küresel artan maliyetlerin tedariki daha da zorlaştırması ve bunlara bağlı trendin güçlü kalması durumunda 115 – 122 dolar aralığı ilk direnç bölgesi olarak izleniyor. Bu bölge 135 dolar öncesi test edilirken zirve sonrası ataklarda da tekrar görüldü.

MOTORİNE YENİ İNDİRİM

Petrol fiyatlarındaki düşüşün akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. NTV’de yer alan habere göre bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorin grubunda 1,04 TL fiyat indirimi bekleniyor. Pazartesi ve salı günleri arasında ise benzin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor.

Exit mobile version