Pfizer CEO’su Tarih Verdi! Ne Zaman Normale Döneceğiz?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak etkinliğini sürdüren virüs geçirdiği mutasyonlar ve yeni varyantları ile etkinliğini sürdürmeye devam ediyor. Aşılama çalışmalrı ülkemizde olduğu gibi dünyada da devam ederken, herkesin merakla beklediği soruyu Pfizer’in CEO’su Albert Bourla cevapladı.

Bir Yıl İçinde Normal Bir Hayata Dönebiliriz

ABC kanalının “This Week” programına konuk olan Albert Bourla, Her yıl boyunca aşının gerekli olabileceğini belirterek, “Bir yıl içinde normal hayata dönebileceğimizi düşünüyorum. Ancak başka varyant gelmeyeceğini düşünmüyorum ya da hayatımızı bir daha aşı olmadan geçireceğiz anlamına geldiğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar Uyarıyor Mutlaka Aşınızı Olun

Uzmanlar covid-19 aşısı konusunda her fırsatta uyarılarda bulunuyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor. Aşı olmayan kişilerin koronavirüs kaynaklı nedenlerden ölme oranı aşı oranları göre daha yüksek. Aynı zamanda yine yoğun bakımda yatan hastaların yüksek bir kesimi aşı olmamış ya da sadece 1. dozunu tamamlamış kişiler.

Exit mobile version