EkonomiGündem

Pide ve ekmek fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Böyle duyuruldu!

Zam haberleriyle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Ramazan ayına az bir süre kala ekmek ve pide fiyatlarının ne kadar olacağı ve zam gelip gelmeyeceği merakla araştırılıyor. Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide ve ekmek fiyatlarına yönelik açıklamada bulundu.

PİDE VE EKMEK FİYATLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Pide ve ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi. Balcı, fiyatlarla ilgili talepleri değerlendirdiklerini belirterek, “Ekmek ve pide fiyatları konusunda talepleri değerlendiriyoruz. Fırıncıların zam isteklerini göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, haberglobal.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Ekmek ve pide fiyatları konusunda talepleri değerlendiriyoruz. Fırıncıların zam isteklerini göz önünde bulunduruyoruz. Kararımızı önümüzdeki hafta yapacağımız toplantı sonrasında açıklayacağız” dedi.

Ekmek fiyatları İstanbul’da ilçeden ilçeye değişiyor. Bazı bölgelerde 200 gram ekmek 10 liradan satılırken, diğer yerlerde bu fiyat 15 liraya kadar çıkabiliyor. Benzer durumlar, İzmir ve Ankara gibi diğer illerde de görülebiliyor.

Geçen yıl Ramazan ayında 300 gram pide 10 TL’ye satılıyordu. Ekmeğin fiyatı ise 5 TL idi.