Pirinç, makarna, şeker, süt, yoğurt, peynir alacaklar dikkat: Bugünden itibaren indirimli olacak!

Marketlerdeki ürünlerin fiyatı vatandaşın gündemine oturmuştu. Birçok gıda ürününe gelen zamların ardından flaş bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gıda ürünlerindeki KDV oranını yüzde 1’e indirdiğini duyurmuştu. Bu kapsamda, temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e inmiş oldu. Söz konusu KDV indirimi Pirinç, makarna, şeker, süt, yoğurt, peynir gibi çok sayıda ürün için geçerli olacak.

DENETİM BUGÜN BAŞLIYOR

Temel gıda ürünlerinde KDV indirimi yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumartesi günü duyurduğu KDV indirimi, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. KDV indirimiyle ilgili olarak Ticaret Bakanı Mehmet Muş “81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız” dedi.

HANGİ GIDA ÜRÜNLERİNDE İNDİRİM OLACAK?

KDV indirimleri, pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak. Listede, “Yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, kon serveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makama, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar, bebek mamaları” da yer alıyor. Özel Tüketim Vergisi’ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler ise kapsamda bulunmuyor.

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Gıda ürünlerindeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, “‘Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince karar verilmiştir.” denildi.

Exit mobile version