Ekonomi

Piyasa uzmanı İslam Memiş’ten altın piyasası yatırımcılarına bir uyarı daha geldi! Gram altın 900 TL’nin…

Ekonomi piyasaları, Rusya- Ukrayna savaşının piyasaya olan etkileri, FED faiz kararları ve daha pek çok konu başlığı altında yaptığı analizler ile dikkat çeken isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni dönemde ekonomi piyasalarında yaşanan gelişmelerden sonra altına yatırım yapmak isteyen mevcut ve potansiyel yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Dün itibari ile açıklanmış olan FED faiz kararlarından önce yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Uzman İslam Memiş, FED faiz kararına ilişkin yaptığı analizlerde nokta tahmini yapması ile de adından söz ettirmeyi başardı.

İslam Memiş’ten Altın Yatırımcılarına Net Uyarı!

Elinde TL cinsinden birikimi bulunan ve piyasaların giderek karmaşık bir hal alması sebebi ile panik içinde olan mevcut ve potansiyel yatırımcılara, rehber niteliğinde açıklamalarda bulunan Uzman İslam Memiş, altın yatırımları için biraz daha beklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Her konuşmasında savaş ortamlarının piyasalar adına sayısız belirsizliği içerdiğini ifade eden Uzman Memiş, gram altının 900 TL altına düşmesi ile birlikte alım fırsatlarının doğabileceğini iddia etti.

FED Faiz Kararına İslam Memiş Analizi!

Geride bıraktığımız iki gün boyunca gerçekleştirilmiş olan FED faiz toplantılarından önce faiz kararı tahminin bulunan Uzman İslam Memiş, yaptığı analizlere göre bankanın faizleri 25 baz puan yükselteceğini öngördüğünü açıklamıştı.

Dün gece itibari ile FED tarafından açıklanan faiz kararının, İslam Memiş’in tahminlerini doğru çıkartması, Memiş’in bir kez daha takdir edilmesini sağladı.

Enflasyon Ne Olacak?

Rusya- Ukrayna savaşı ve diğer siyasi sebeplerden ötürü sürekli olarak artış gösteren enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan İslam Memiş, enflasyonun yükseliş trendini sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.