Piyasa uzmanı İslam Memiş’ten kritik uyarı: En iyi yatırım aracını açıkladı!

Altınla ilgili kritik açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasındaki tutumunun emtia piyasalarında hareketliliği artırmasının ardından İslam Memiş, en iyi yatırım aracını açıklayarak yakın zamanda fiziki altın bulmanın zor olacağını söyledi.

İslam Memiş, “Altın, bütün devletlerin merkez bankalarında bulunması gereken ve swap karşılığı olan bir madendir. Bununla birlikte altın dünyada en az bulunan madenlerin başında gelir. Rusya’da fiziki altın alımı devlet tarafından yasaklandı ve bir ilke imza atıldı. En karlı ve kazançlı yatırımın altın olduğunu rahatça söyleyebiliriz.”

EN ÇOK KAYBEDEN PARA BİRİMİ EURO

“Yıllık gelirimizi altına endekslesek ve yatırımlarımızı ona göre yaparsak kar elde etmiş oluruz. Dünya üzerinde şu dönemde büyük bir kriz var. Zengin fakir fark etmeksizin tasarruf etmezsek bu dünya krizinde kazançlı çıkmamız mümkün değil. Son zamanlarda en çok kaybeden para biriminin de Euro olduğunu söylemek mümkün.”

ANALİSTLER AÇIKLADI

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının özeti ve TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yatırımcılarla gerçekleştireceği toplantıdan gelecek haberlerin takip edileceğini ifade eden analistler, yurt dışı veri gündeminde ise dünya genelinde Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD’de haftalık işsizlik başvuruları ve dayanıklı mal siparişlerinin öne çıktığını söyledi.

Exit mobile version