Ekonomi

Piyasa uzmanı İslam Memiş’ten önemli uyarı: O tarihe kadar yatırım yapmayın! Altın ve gümüş fiyatları iki hafta içerisinde…

Geride bıraktığımız 3 ay içerisinde dolar kurunda ve altın piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerin yaklaşık olarak 3 hafta önce başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile gündelik hayatı daha çok etkilemesi, vatandaşların uzman yorumlarına daha çok ihtiyaç duymalarına sebep oldu. Konu ile ilgili yaptığı yorumlar ile en çok dikkat çeken piyasa uzmanlarından biri olan Uzman İslam Memiş, yakın zamanda piyasaları etkileyen gelişmeler ile ilgili tespitlerini yayınladı.

Bu dönem içerisinde artan döviz kurları ve altın fiyatlarına karşın yatırım konusunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiklerine dair mevcut yatırımcılara ve potansiyel yatırımcılara tavsiyelerde de bulunan Uzman İslam Memiş, yaptığı yorumlarda bankaların faiz kararlarına ve alım fırsatlarına da dikkat çekti.

Faiz Artırım Kararları Devam Edecek!

Merkez Bankası 17 Mart tarihinde yaptığı faiz toplantısı sonucunda mart ayı faiz kararını, sabit bırakma yönünde verdi. FED ise yıllar sonra ilk kez faiz artırımı kararı vererek, mart ayı piyasa faizlerini 25 baz puan yükseltti. Konu ile ilgili yorumlarda bulunan Uzman Memiş, Merkez Bankasının nisan ayında birinci, FED’in ise mayıs ayında ikinci faiz artırımı kararı vereceğini öngördüğünü ifade etti.

Piyasa Uzmanından Altın Tahmini!

Yıllık bazda gram altın ile ilgili yorumlarda bulunan Uzman Memiş, yılsonunda gram altın fiyatının 1.450 TL’ye yükseleceğini düşündüğünü ifade etti. Rusya- Ukrayna müzakerelerinde bir problem yaşanmaması durumunda gram altınının iki hafta içerisinde 900 TL’nin altına düşeceğini ifade eden Uzman Memiş, o durumda 850-900 TL aralığında gram altın için alım fırsatının ortaya çıkacağını ancak bu durumun geçici olacağını iddia etti.

Gümüş Yatırımı İçin O Fiyatı Bekleyin!

Son zamanların en gözde yatırım araçlarından biri olarak değerlendirilen gümüş madeni ile ilgili yorumlarda bulunan Uzman Memiş, gümüş için alım fırsatının 11,10- 11,20 TL aralığında olduğunu ifade etti.