Piyasa uzmanından ezber bozan gram altın açıklaması: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Gram altının fiyatının 1000 TL’yi aşmasının ardından piyasa uzmanlarından açıklamalar da peş peşe geliyor. Son olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi.

İşte İslam Memiş’in piyasanın son durumuna yönelik açıklamaları:

Piyasalarda yaşanan yukarı yönlü hareketler, enflasyondaki yükselişler, emlaktaki yükselişler, bütün enstrümanlarda yaşanan yükselişler, hayatın pahalı olması, toplumun gerilmesi, neler oluyor, ülke ekonomileri, Türkiye ekonomisi nereye gidiyor sorularına neden oluyor?

1000 yıllık süreçte dünya sisteminin yeniden kurulduğu, insanlar tekrar kaosların artacağı sisteme inanmak istemediler. Kontrollü enflasyonla insanların fakirleştirileceklerini, nakitsiz bir toplum getireceklerini, sisteme muhtaç etmek için korku ile insanların mağdur edileceğine inanmak istemeyenler var. Bundan iki yıl önceki ekonomiyi hayal edenler var. Gerçek olan şu, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Burada varlıklarına sahip çıkanlar, emeklerine sahip çıkan insanlar var. Hazırlığını yapanlar var. Ekilebilir tarım arazilerine sahip çıkanlar var. Gerçek paranın altın ve gümüş olduğunu bilenler var. Ucuz maliyetleri bir şey almış, uzun vadeli getiriyi göz önüne koyanlar var.

UZUN VADELİ BİRİKİM YAPIN

Eski Türkiye sistemini göz önünde bulunduranlar alırım satarım içinde. Yıllarca biriktirdiği emeğini çöpe atanlar da var. En güzeli al, kenara koy, kendine hedef belirle. Birikimlerini uzun vadeli olarak yapman gerekiyor.

Bugün sadece dolar kurundan yükselişten kaynaklı gram altının 1000 lira, gümüşün gramının 10 lira seviyesini test etmesiyle karşımıza çıkan bir trend var. Sürpriz değil. Nisan ayında tek tek anlattık. Önemli olan şu. Siz işlem yaparken hala TL üzerinden düşünüyorsanız, sizin finansal okuryazarlığını yoktur. Ons altın 1850 dolar seviyesinde, altın yükselmedi. Gram altın üzerinden yükseldi diye cümle duymak istiyorsanız, gram altın 1200’ü test ettiğinde ben yükseldi derim ama şu anda diyemiyorum. 1030 lira yükselişi kalıcı değil, dolar ataklarından kaynaklı bir trenddir.

KEŞKE DEMEMEK İÇİN

Bundan sonra, 1000 liradan aldın, yarın 950’ye düştüğünde keşke geç kalmasaydım diyeceksin. Sen bilsen ki 1000 liradan aldın, 1 yıl bekleteceksin, sana evet karlısın derim ama 3-5 kuruşu görünce satacaksan yatırımcı değilsin. Eski Türkiye ve dünya ekonomi modelini kafanda döndürüyorsun. Yapman gereken şey, TL mevduat sistemine gireceksin, farklı getirilerle, sabit şekilde yoluna devam edeceksin.

TEŞEKKÜR EDİYORLAR

Yol arkadaşlarımın çoğunu ben al sat bağımlılığından kurtardım. Şu anda sokakta beni gördükleri zaman bana teşekkür ediyorlar. İyi ki biz kumar bağımlılığından kurtulmuşuz diye. Süreçte insanlar ister istemez, buralardan satalım mı diyorlar. Net cümle kullanıyorum. Aralık ayında yaşanan çöküşleri beklemiyorum. Kısmi geri çekilme mutlaka olacaktır, kısmi geri çöküş benim nazarımda olmayacaktır.

SOĞUKKANLI OLUN

Ekim ayı için yol arkadaşlarıma şunu söylüyorum, gaza gelmeyin, ufakçı olmayın. Ufakçı olursanız varlıklarınızı hemen heba edebilirsiniz. Kısa vadeli geri çekilme olacak, bugüne kadar uyarıları dikkate almamışları uyaracağım. Bir şey yükselmedi, şu anda ciddi bir belirsizlik var, süreç var, geçmesi lazım. Soğukkanlı olun.

Exit mobile version