Ekonomi

Piyasa uzmanından FED kararlarına tepki: Fiyatlar düşmesin diye bilerek yapıyorlar!

Geçtiğimiz yılın eylül ayında yükseliş trendine giren ve aralık ayına gelindiğinde 18 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, beraberinde euro kurunun ve altın fiyatlarının da yükselmesine sebep olmuştu. O zamandan bu zaman bir türlü istenilen seviyelere çekilemeyen ekonomi piyasaları, yeni dönemde FED faiz kararlarının piyasa üzerinde yaratmış olduğu baskılar ve Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte tekrar yükselişe geçtiler.

Piyasalarda yaşanan durumların gündelik hayata yansımasından sonra vatandaşlar tarafından en çok takip edilen uzmanlardan biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hafta bitiminde piyasalara ilişkin güncel yorumlarını yayınladı. Uzman İslam Memiş’in piyasalara ilişkin yaptığı yorumlar, gündeme bomba gibi düştü.

İslam Memiş’ten FED Eleştirisi!

Bu ay içerisinde yılın ilk faiz artırımı kararını veren FED, küresel piyasaların etkilenmesine sebep oldu. Konuya ilişkin yorumlarda bulunan Uzman İslam Memiş, ilerleyen aylarda da faiz artırımı kararların devam edeceğine dikkat çekti.

Yaklaşık olarak bir haftadır yatay seyirde devam eden dolar kuruna ilişkin açıklamalarda da bulunan Uzman Memiş, kurun bant aralığına sıkıştığını ve bu durumun FED tarafından bilerek yapıldığını iddia etti.

Artan Emtia Fiyatlarında FED Etkisi!

Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile artış gösteren emtia fiyatlarına ilişkin yorumlarda bulunan Uzman İslam Memiş, FED’in piyasa fiyatlarını baskılayacak gücünün olduğunu ancak emtia varlıklarında alım fırsatının yakalanmaması için baskılamanın bilerek yapılmadığını ifade etti.

“Altın Fiyatlarında da FED Kararları Etkili!”

Bir süredir 900- 930 TL aralığından işlem gören gram altın fiyatlarına ilişkin güncel yorumlarını yayınlayan Uzman Memiş, bu durumun da FED ile ilişkili olduğunu ve yatırımcıların altın almaması için bilerek yapıldığını ifade etti. İslam Memiş piyasada gözlenen bu durgunluğun 2 hafta daha devam edeceğini öngördüğünü dile getirdi.