Ekonomi

Piyasanın Uzmanı İslam Memiş Konuştu; Herkes Dondu Kaldı! Gram Altın Yükselecek Mi? “Finansal Piyasaları Takip Eden Arkadaşlar…”

Yeni bir video daha çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Piyasalarda hangi fiyatlamalar oluyor, altın ve gümüş fiyatlarındaki düşüşler devam eder mi, döviz kurlarında yükseliş olur mu, ev, araba alacak yatırımcılar neler yapabilir, bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım” dediği videosunda vatandaşların merak ettiği tüm yatırım sorularını yanıtladı.

Dolar ile TL kurunun gidişatının yanı sıra Dolar karşısında Euro, altın, gümüş ve kripto para borsaları gibi yatırım araçlarının durumunu değerlendiren İslam Memiş, piyasalarda günlük bazda ciddi dalgalanmaların yaşandığı şu günlerde yatırım yönünü açıkladı.

İslam Memiş’ten Dolar Tavsiyesi Geldi

Bu haftaki analizinde piyasadaki dalgalanmalara dikkat çeken İslam Memiş; “Günlük bazda çok ciddi dalgalanmalar var. Piyasa oturmadığı için bu dalgalanmaların devam edeceğini tahmin ediyorum. Euro kuru 17.55 seviyelerinde. Bugün euro dolara karşı biraz daha fazla değer kaybetti çünkü euro/dolar paritesi 1.0411 seviyesinde. 1 puanlık geniş bant aralığı var” diyerek, piyasaların seyrini ortaya koydu. Ardından Dolar karşısında diğer kurları ve emtiaları değerlendiren Memiş; “Dolar karşısında, pariteler, altın, gümüş, kripto paralar ucuz kaldığı için, eline TL geçmiş, dolar almayı düşünenler varsa, Euro’nun şu anda ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor. Elinde dolar olanlar, aslında dolar karşısında Euro’nun, sterlinin, altının ve gümüşün ucuz olduğunu bilmeli. Bende dolar olsaydı, bunun eski seviyesine kadar gelmesini bekleyeceğime, 4’e bölerdim” tavsiyesinde bulundu.

İslam Memiş, Piyasada Manipülasyon Var Dedi

Piyasaların manipülasyonları fiyatlar ile dolduğuna dikkat çeken İslam Memiş, açıklamalarında; “Mevsimsel etkiden dolayı enflasyon rakamları düşecektir ama dünyada baskılanan, alınabilir bir yatırım aracı varsa, bunun bir adı altın, diğer adı gümüştür. Ciddi bir baskı altında, manipülasyon altında. Finansal piyasaları takip eden arkadaşlar bunun şuurunda. Eylülde yeni kapanmalar konuşulurken, gıda krizi, resesyon süreci varken, altın ve gümüşün ons fiyatının baskılanması, yukarı yönlü atakların ne kadar hızlı olacağının mesajlarını bugünden vermekte. Bence 950 lira seviyesi altında gram altın görmek bugünlerde hayal gibi duruyor. İş alıma geldiği zaman hiç de fiyatlar o şekilde değil” ifadelerini kullandı.