Gündem

Polat çifti tutuklandı

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarla başlatılan soruşturma kapsamında, Dilan Polat ile eşi Engin Polat dahil olmak üzere 12 kişi tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, 1 Kasım tarihinde saat 01.15’te Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla başladı. Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve çiftin avukatları Haydar Enes Çetinkaya ve Ahmet Gün dahil 24 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerin 18’i, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

12 kişi tutuklandı

Savcılıktaki işlemler sonucunda 16 şüpheli tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu ve Sezgin Polat suç işlemek amacıyla örgüt kurma, vergi usul kanununa muhalefet, 7258 sayılı yasanın 5.1-c maddesine muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Avukat Ahmet Gün ise aynı suçlamalarla tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Ayrıca, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, suç işlemek amacıyla örgüte üye olma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlamalarıyla 9 kişi daha tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Mahkeme, Dilan Polat ve Engin Polat dahil olmak üzere toplam 12 şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi.

43 adrese eş zamanlı bakın

Soruşturma, aile bireylerine ait şirketler arasında sahte faturalarla yapılan para transferleri ve mal varlıklarının aklanmasıyla ilgili detayları içeriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlar, çeşitli illerdeki 43 adrese yönelik eş zamanlı baskınlarla sonuçlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki paraların ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etti. Bu durum, soruşturmanın daha fazla kişiyi etkileyebileceğini gösteriyor.