Kamu

Polis adayları mezun oldu! Yeni polis alımları ne zaman yapılacak!

Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Niğde’de 8 aylık eğitimlerini tamamlayan polis adayları mezun oldu. Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezinden (POMEM) mezun olan ilk üç öğrenciye plaket veren İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı açıklama yaptı.

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezinden (POMEM) mezun olan öğrencileri tebrik eden Çataklı, “Polislik, dünyanın her yerinde zor meslek, fakat polislik bizim ülkemizde dünyanın her yerinden daha zor, sorumluluğu daha yüksek, daha çok fedakarlık isteyen bir meslek. Çünkü bu coğrafyanın güvenlik problemleri, dünyanın her yerinden yüksektir. Güney sınırımızdaki tüm ülkeler, bugün bir istikrarsızlık çıkmazı içindedir. Tarihi, kültürel bağlarımız ve sınır komşuluğumuz olan Orta Doğu, yıllardır çatışma ve istikrarsızlık içindedir.” İfadelerini kullandı. Polis olmak isteyen bir çok kişi ise yeni alımların ne zaman gerçekleştirileceğini merak ediyorlar.

Polis olmak için şartlar

T.C. vatandaşı olmak
Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi
KPSS baraj puanını geçmek
Reşit olmak (18 yaş kanunu)
30 yaşını geçmemek
Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
Ceza almamış olması
Polis olmak için fiziksel şartlar:
Erkeklerin 1.67 cm ve kadınların 1.62 cm den uzun olması

28. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI NE ZAMAN?

Polis olmak isteyenler için 28. dönem alımları için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Açıklama yapıldığında haber sitemiz üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.