Personel Alımı

Polis Akademisi Beklenen Duyuruyu Yaptı! 3 bin 250 Kişi Bekçi Olarak Alınacak!

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bekçilik sınavı ve bekçi alımı başvurusu hakkında ayrıntılar paylaşıldı. Bu açıklama bekçilik alımı için bekleyen vatandaşın son zamanlarda oldukça beklediği bir haberdi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada tamamı erkek olmak üzere 3 bin 250 çarşı ve mahalle bekçisi alınacağı açıklandı.

3 Bin 250 Kişi Çarşı veya Mahalle Bekçisi Olarak İstihdam Edilecek

2022 yılı içerisinde yapılacak bu alımlarla, istihdam edilen bekçiler İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev alacaklar. Bekçi olmak isteyen vatandaşlar şimdiden bu konu hakkındaki araştırmalarını hızlandırmış durumda. Bundan önce yapılan bekçilik alımlarında, aday olan kişilerin en azından lise veya liseye denk bir okuldan mezun olması şartı aranıyordu.

Yapılan açıklama kapsamında tamamı erkek olmak üzere 3 bin 250 kişinin çarşı veya mahalle bekçisi olarak alınacağı açıklandı. 2022 yılı birinci dönemi için istihdam edilecek vatandaşların 81 ilin tamamında çalışabileceği duyuruldu. Polis Akademisi Başkanlığı ilerleyen günlerde alıma ilişkin esaslar, başvuru şartları ve il kontenjanları hakkında detaylı bir açıklama daha paylaşacağını açıkladı.

Bekçi Alım Şartları

Bekçi olabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Bekçi olmak isteyen vatandaşların eğitim durumlarının en az lise veya lise dengi bir okuldan mezun seviyesinde olması gerekiyor. Başvuru yapabilmek için adayın boyunun en az 167 cm uzunluğunda, beden kitle endeksinin ise 18 ile 27 arasında olması gerekmektedir. Bekçi olmak için başvuru yapan adayların, başvuru yapmak istedikleri ilde en azından bir yıl süreyle ikamet etmiş olması gerekmektedir.

18 yaşını tamamlayıp, 31 yaşından gün almamış olan her vatandaşın başvuru yapabileceği bekçilik için, askerlik hizmetinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Ağır hapis cezası ya da altı aydan fazla hapis cezası almamış olmak gerekmekle birlikte, bunlardan daha az ceza alanların zimmet, rüşvet, sahtecilik, dolandırıcılık ve hırsızlık gibi yüz kızartıcı bir suçtan hükümlü bulunmamış olması gerekmektedir. Ayrıca adayların kötü şöhretle tanıyor olması bekçi olarak başvuru yapmalarına engel olacaktır.