Polis okulu isteyenlere fırsat kapısı açıldı: PAEM 28 yaşın altında olan herkesi alacak

Polis Akademisi Başkanlığı tarafınca 2024 yılında 28 yaşın altında olan 300 kişiyi öğrenci olarak alacak. İşte başvuru detayları...

Hem erkek hem de kadın olmak üzere toplam 300 kişiyi Polis okuluna alacaklar. Şartlar ve alım detayları haberimizde yer alıyor.

Polis Akademisi’ne girme kartları ve tarihleri nelerdir?

Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM kadın ve erkek olmak üzere 300 öğrenci alımı gerçekleştirecek. Alımlar KPSS puanı aracılığı ile lisans mezunu olan kadın ve erkek adaylarla belirlenecek. Başvuru şart ve tarihleri haberimizde okuyuculara duyuruldu.

Polis Akademisi Personel alımı

2024 yılında PAEM bünyesine 300 alım yapılacak. 300 kişilik alımlarda 2022 ya da 2023 yılında girilmiş olan KPSS puanı baz alınacak. KPSS sonuçlarına göre lisans mezunu olan kişilerden 270’i erkek ve 30’u kadın olacak şekilde personel alınacak.

PAEM başvuru şartları

Polislik başvuru açısından bazı kartların sağlanmış olması gereklidir.

PAEM başvurusunda KPSS puanı kaç olması gereklidir?

2022 ya da 2023 yılında yapılan KPSS sınavından P3 puan türünden en az 75 puan almış olma şartı bulunuyor.

PAEM yaş sınırı ve başvuru

Sınavın gerçekleşmiş olduğu yılın 1 Ocak itibari ile 28 yaşından gün alınmamış olması yani 1 Ocak 1996 ve sonraki tarihler içerisinde doğmuş olunması gerekmektedir.

Başvurular elektronik ortam içerisinde https://ais.pa.edu.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvuru tarihleri henüz belli değil. Polis Akademisi Eğitim Merkezi tarafından açıklanması bekleniyor. Açıklama gelir gelmez haberlerimiz içerisinde yer vereceğiz.

300 öğrenci aşımlarında eğitim şartı var mı?

PAEM alımlarında lisans mezunu olma şartı yer alıyor. İktisat, psikoloji, işletme, mühendislik, maliye, kimya gibi bölümlerden mezun olma şartı aranmaktadır.

Exit mobile version