Polislerin promosyonunda yeni bir gelişme daha yaşandı; “Ocak’a kadar 50 bin TL; Ocak’tan sonra 75 bin TL…” İşte son dakika gelişmeleri…

Son zamanlarda sık sık gündem olan Emniyet Genel Müdürlüğü ile Vakıfbank arasında devam eden maaş promosyonu ödemesi anlaşmasında en son 18 bin TL’lik bir teklifin geldiği öğrenilmiş, ancak tarafların anlaşamadığı belirtilmişti. Yeni bir açıklama gerçekleştiren Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer, konuyla ilgili oldukça net ifadeler kullandı.

EMNİYET-SEN BAŞKANI FARUK SEZER, EN AZ 50 BİN TL DEMİŞTİ

Vakıfbank ile devam ettiği bilinen promosyon görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer, yaptığı son açıklamada; “Biz yeni bir anlaşma istiyoruz. Ancak kulağımıza ciddiyete bile alamayacağımız kadar komik rakamların gelmesi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hala talebimizi anlamamış olduğunu gösteriyor. Açık bir şekilde belirtmemiz gerekirse bizler ekonomik gerçeklere uygun bir anlaşma istiyoruz… Kulağımıza gelen beş yıllık 18 bin lira, beş yıllık 22 bin 500 lira, beş yıllık 27 bin 500 lira, beş yıllık 30 bin lira gibi anlaşmalar kesinlikle ekonomik şartlara uygun değildir. Ayrıca hala beş yılda ısrar edilmesi ise başlı başına bir akıl tutulmasıdır. Talebimiz açık ve nettir; 1- Bütün il ve ilçelerin sözleşmeleri revize edilerek yenilenmeli, 2- Sözleşme süresi 3 yıl olmalı, 3- En az 50.000 lira promosyon ödenmeli, 4- Paranın tamamı peşin olarak ödenmeli” diyerek, taleplerinin 50 bin TL olduğunu net bir şekilde ifade etmişti.

EMNİYET-SEN BAŞKANI FARUK SEZER’DEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Bugün bir açıklama daha gerçekleştiren Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer, bu kez çıtayı yükseltti. Görüşmelerin yılbaşında sonrasına kalması halinde taleplerinin artacağının altını çizen Sezer, “Anlaşmanın 1 haftaya kadar açıklanması halinde en az 50.000 TL istiyoruz. Anlaşma kasım, aralık ayına sarkarsa, hatta ocak ayına sarkarsa en az 75.000 TL istiyoruz. Ekonomik şartlar bize bu hakkı veriyor…” diye konuştu.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, GÖRÜŞMELERİN DEVAM ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Basında sıkça polis promosyonlarının konuşulmasının ardından açıklama gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü ise, yaptığı yazılı açıklamadı; “Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL’den 300 TL’ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır.  Protokolde ısrarla anlamamazlıktan gelinen bir nokta da promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak oluşudur. Yani 300 TL sabit bir rakam değildir. Bu, Türk Polis Teşkilatı’nın tarihindeki en yüksek promosyon ödemesidir. Promosyon ödemelerindeki memur maaş zammı oranındaki artış, 2023 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır. Tüm bunlara rağmen 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir. Bu görüşmeler halen devam etmektedir” ifadelerine yer vermişti.

Exit mobile version