Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Suriye’den toplanan paralı askerler hakkında konuştu: Türkiye için ilginç bir mesaj

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 26. güne girildi ve savaş bölgedeki çatışmalarla devam ediyor. Rusya’nın, Mariupol kentinin boşaltılması talebinde bulunduğu savaşta, daha önce Suriye’den toplanan paralı askerlerin bölgeye gönderildiği haberleri gündeme gelmişti. Söz konusu haberlerde Rusya’nın, Suriye’den Ukrayna’ya giderek orada Rusya lehine savaşacak olan paralı askerleri toplamaya başladığı duyurulmuştu. Gündeme gelen bu haberler sonrasında konuya ilişkin olarak Polonya’dan bir açıklama geldi. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, gündeme gelen bu haberler sonrasında Rusya’nın Suriye’den destek toplamasına ilişkin olarak “Türkiye için ilginç bir sinyal” yorumunu yaptı.

“Türkiye İçin İlginç Bir Sinyal”

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya’nın Ukrayna’daki savaş için Suriye’den destek toplamasına ilişkin çıkan haberleri “Türkiye için ilginç bir mesaj” diyerek yorumladı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 26. gününde açıklamalarda bulunan Duda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile olan görüşmesinden sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Zelenskiy’nin kendisine, Suriye’deki Rusların ve Ortadoğu’daki paralı askerlerin Moskova’yı desteklemek adına Ukrayna’ya geldiklerini söylediğini ifade etti. Duda açıklamasında Zelenskiy’nin daha fazla NATO yardımı için çağrı yaptığını ifade eden Duda “Ancak bu aynı zamanda Rusya’nın zayıflığını da gösteriyor ve Türkiye için ilginç bir sinyal” dedi.

ABD Başkanı Biden Polonya’yı Ziyaret Edecek

ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta içi Brüksel’de Rusya-Ukrayna savaş gündemi ile NATO liderler zirvesine katılacak. Biden NATO zirvesi ardından Polonya’yı ziyaret edecek. ABD Başkanı Biden 23 Mart Çarşamba günü Brüksel’e, Perşembe günü NATO zirvesine, G7 zirvesine ve daha sonra da Avrupa Konseyi zirvesine katılacak. Joe Biden’ın Cuma günü Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile görüşmesi de bekleniyor. Daha önce ABD ile Polonya arasında, eski Sovyet uçaklarının Ukrayna’ya gönderilmesine dair bir anlaşmazlık yaşanmıştı.

Exit mobile version