Pozitif vakaların evine polis bu notu asacak! Sökmek yasak

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ilde alınan yeni corona virüsü tedbir kararını duyurdu. Vali Şıldak tarafından yapılan açıklamada, pozitif vaka bulunan evlere “Bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır” notu asılacağı bildirildi. İşte Vali Şıldak tarafından yapılan o açıklamalar…

Balıkesir Valiliği resmi internet sayfası üzerinden yeni corona virüsü tedbirlerini duyurdu. Yapılan açıklamada, pozitif vakaların bulunduğu evlere, “Bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır” notu asılacağı bildirildi. Ayrıca bilgi notunun sökülmesinin yasak olduğu duyuruldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Şıldak şu ifadeleri kullandı:

“Yapıştırılan bu bilgi notunun izolasyon süresince sökülmesinin yasak olduğunun bilinmesine, bilgi notunun yırtılması veya kaldırılması durumunda sorumlular hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde işlem yapılmasına, mahalle denetim ekipleri ve kolluk kuvvetleri tarafından yapılan izolasyon denetimlerinde bilgi notunun kontrolünün de sağlanmasına ve bu süreçte evlere misafir kabul edilmemesinin vatandaşlara hatırlatılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.”

Exit mobile version