Gündem

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan deprem uyarısı: 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Korkutan bir deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkat çeken bir deprem açıklaması yaptı. Kuzey Anadolu fay hattına yönelik açıklamada bulunan Prof. Ercan,7.5 büyüklüğünde deprem olabileceğini belirtti.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan bazı iller için deprem uyarısı yapıldı. Prof. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı’nın kuzeyinde İstanbul’u; güneyinde ise Karasu, Bursa, Altınoluk’u işaret etti. Söz konusu kırığın 6 ve 7.5 büyüklüğünde deprem üretebileceği kaydedildi.

7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ÜRETEBİLİR

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ercan, “Kuzey Anadolu Kırığı M6-M7,5’luk depremlerle kükreyerek kuzeyde; İstanbul önünde 1000 metrelik derin çukurlar açarken, ortada; Kapıdağ Yarımadasını koparıyor, güneyde; Karasu, Bursa, Altınoluk üzerinden Ege’ye yeni bir boğaz açıyor. Depremler yeri evrimleştirir” ifadelerini kullandı.

Ercan geçtiğimiz günlerde de, Kuzey Anadolu Fayı’nın güney koluna dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi başlıca illere dikkat çekti

“Bunlar çok etkin ve vahşi kırıklardır. Bunların üretebileceği deprem büyüklükleri 7,3’e kadar yükselir” diye konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan “Burada yapılması gereken sağlam yerde sağlam konutu yapmaktır” diye konuşmuştu