Prof. Dr. Uğur Şahin’den flaş açıklama: Virüs 10 sene aramızda olacak!

Tüm dünya corona virüsüne karşı geliştirilen aşılar ile beraber sevince boğulmuştu. Ancak uzman isimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan BioNTech‘in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, virüsün 10 sene daha aramızda olacağını söyledi.

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsüne karşı Türkiye’de mücadele devam ediyor. Yapılan aşı açıklamalarından sonra ise Türkiye ne zaman eski normale dönüleceğini merak ediyor. Bu kapsamda corona virüsü aşısını bulan ve BioNTech’in CEO’su olan Prof. Dr. Uğur Şahin önemli açıklamalarda bulundu.

Katıldığı sanal bir toplantıda açıklamalarda bulunan Şahin, virüsünün 10 yıl boyunca daha bizimle olacağını söyleyerek, “Yeni bir ‘normal’ tanımına ihtiyacımız var. Virüs önümüzdeki 10 yıl boyunca bizimle kalacak. Orada olacağı gerçeğine alışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yaz sonunda rahatlama yaşanacağını dile getiren Şahin, önümüzdeki kış mevsiminde durumun daha kontrol altına alınmış olmasını beklediğini belirtti.

Türkiye’ye BionTech aşısı ne zaman gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan Kabine Toplantısı ardından, Ocak ayında Biontech aşılarının Türkiye’ye gelmesini beklediklerini ifade etti.

Exit mobile version