Ankara Wuhan oldu: 14 gün sokağa çıkma yasağı!

Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, Ankarada hızla artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek “Ankara Wuhan oldu. Acilen Sokağa çıkma yasağı gelmeli” dedi.

Ankara’daki koronavirüs vakaları kontrol altına alınamıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘sorunlu’ il ilan ettiği başkent Ankara’yı vaka sayısı bakımından İstanbul’u katladığı bildirildi. Bugün de Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı ve Hacettepe, 2013-2020 Avrupa Geriatri Derneği Board üyesi Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, Ankara’da artan koronavirüs sayılarına dikkat çekerek “Ankara Wuhan oldu” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELMELİ

Koronavirüsün tüm dünyaya yayıldığı Çin’in Wuhan kentine benzetilen Ankara hakkında Twitter’dan açıklama yapan Prof. Dr. Cankurtaran, “Ankara Wuhan oldu. 10-14 gün sokağa çıkma yasağı gelmeli. Ankara sağlık kapasitesi aşabilir. Artık hasta yatıracak yoğun bakım zorlaşıyor. Kapalı her hastane açılmalı. Özel yoğun bakımlar pandemi için açılmalı. Halkın inisiyatifine bırakmak yanlış” dedi.

Uyarılarını sıralayan Profesör, “Aman dikkat Ankara. Virüs aramızda. 60 yaş üstü kişiler ve onların yakınları daha da dikkat etmeli. Şehrimiz şu an en çok Corona hastası olan yer. Atlatacağız bu Zor günleri. Maksimum dikkat, özen lütfen. Her yaş dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.
Alınan tedbirlerle koronavirüsün yayılımı yavaşlatılmasıyla Haziran ayından itibaren ‘yeni normalleşme’ sürecine giren Türkiye’de vaka sayıları her geçen gün artmakta. Sağlık Bakanı Koca her gün uyarılarına rağmen birçok şehirde tedbirlere uyulmuyor ve vaka sayıları gitgide artıyor.

Exit mobile version