DepremlerGündem

Profesörden Türkiye’ye deprem duyurusu: Bu deprem…

Türkiye’de 2023 yılında da deprem konusu gündem olmaya devam ediyor. Deprem uzmanları vatandaşlara çeşitli deprem uyarılarında bulunuyorlar. Son olarak Profesör Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden flaş bir açıklama yaptı.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde dün meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası flaş bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Prof. Dr. Naci Görür şu ifadelere yer verdi:


“Yarbaşı-Düziçi/Osmaniye’de 4,2 deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fay Zonunda. Bu zonun Çelikhan-Erkenek-Maraş kesiminden endişe ediyoruz. Bu kesimi NE ucundan 2020 Elazığ depremi yükledi. Bu deprem de küçük de olsa SW ucundan zorladı. Bu uçta son deprem 1998 Adana Depremi. Sevgi..”

Türkiye son depremler


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi Türkiye’de 4 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremleri açıkladı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, bugün saat 11.30’a kadar en büyük deprem Çorum’da gerçekleşti.

Çorum’da deprem

Çorum’da meydana gelen depremin büyüklüğü 3.9 olarak açıklandı. Deprem saat 09.03’te meydana geldi. Depremin derinliği ise 6.0 km olarak kaydedildi.