Sağlık

Psikiyatri seans ücretleri ne kadar oldu? Psikiyatri ve psikolog arasında fark var mı? Güncel psikiyatri ücretleri

Son yıllarda biraz kırılmış olsa da insanlar genel olarak psikiyatriste ya da psikoloğa gitmeye çekinirler. Ancak bu durum da tıpkı gündelik hayatta bir aile hekimine ya da diğer sağlık sorunlarımız ile ilgili başka bir hekime gitmekten farklı bir durum değildir. Ruhumuz ve zihnimiz de yorulabilir ve öyle durumlarda her ikisinin de uzman eli ile beslenmeye ihtiyacı vardır.

Aleni ya da gizli gizli de olsa birçok insan, gündelik hayatın stresli koşuşturmasından yorulur ve psikolojik bir destek almak ister. Peki böyle durumlarda psikoloğa mı, psikiyatriste mi gidilmeli? 2022 psikiyatri ve psikolog ücretleri ne kadar oldu?

Psikiyatri ve Psikolog Farkı

Psikiyatri, kişilerin ruh ve sinir hastalıkları ile ilgili teşhis koymak ile yükümlüdür. Bu bölümde bulunan uzmanlar, tıp fakültelerinden mezun olmuş ve hasta tedavilerinde ilaç yazmaları serbest olan kişilerdir.

Psikologlar, kişilerin duygu ve durum bozukluklarını ele almak ve kişileri stresli düşüncelerden kurtarmayı öğretmek ile yükümlüdür. Bu bölümde olan kişiler ilaç yazamaz ve hekim değil, danışmandırlar.

Psikiyatri 2022 Ücretleri

Genetik faktörlerden ya da diğer sebeplerden ötürü herhangi bir ruh ve sinir hastalığı olan ya da henüz teşhis edilmemiş olsa da bir hekime giderek bu durumu görüşmek isteyen kişilerin gitmeleri gereken bölüm psikiyatridir. Psikiyatri ücretleri ise başvurulan kuruma göre değişiklik göstermektedir. Yapılan araştırmalara göre 2022 günce psikiyatri ücretleri şu şekildedir:

  • Devlet hastaneleri psikiyatri muayene ücretleri: Sigortası olanlar için ücretsizdir. Sigortası olmayanlar için 15 TL’dir.
  • Özel hastane ve özel kliniklerde psikiyatri muayene ücretleri: 500- 1.300 TL

Psikiyatri seanslar 45 dakika ile bir saat arasında değişiklik göstermektedir. Hastanın kaç saatlik bir seansa ihtiyaç duyduğu, hekim tarafından tespit edilir ve o süre boyunca hasta belirli aralıklar ile seanslarına gitmeye devam eder.

Psikolog 2022 Muayene Ücretleri

Gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak, duygu ve durum bozukluklarını kontrol edebilmek adına başvurulan psikologlar da tıpkı psikiyatristler gibi seans düzenine sahiptirler. Bu seanslar karşılığında verilecek güncel muayene ücretleri şu şekildedir:

  • Devlet hastanesi psikolog muayene ücretleri: Sigortası olanlar için ücretsizdir.
  • Özel hastane ve özel kliniklerde psikolog muayene ücretleri: 150- 1.200 TL