Psikiyatrist Arif Verimli’den Kırmızı Oda dizisine eleştiri!

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Müge Anlı ile çalışan Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, reytinglerin zirvesine oturan Kırmızı Oda dizisinde Binnur Kaya'nın canlandırdığı psikiyatristin yaptığı mimikleri eleştirdi.

Başrolünü Binnur Kaya’nın oynadığı Kırmızı Oda dizisi, yayınlandığı ilk günden itibaren hem reytinglerde hem de sosyal medyada geniş kitlelere ulaştı. Kırmızı Oda dizisinde, psikiyatri kliniğinde doktorların ve onlara başvuran hastaların hayatları hikayeleştiriliyor. Dizi övgülerle karşılanmasına rağmen özellikle psikiyatri ile ilgilenen bir kısmınb eleştiri oklarının hedefi oldu. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yer alan Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli de sosyal medya hesabından dizideki bir sahneyi eleştirdi.

DİZİDEKİ MİMİKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Verimli dizi hakkında “‘Kırmızı Oda’ Psikiyatri pratiğinin farkındalığı için güzel proje, Binnur Kaya muhteşem oyuncu, Gülseren Budayıcıoğlu’nu pek severim ama hastam bir şey anlatırken şu mimikleri yaparsam o görüşme/muayene omnipotensini ve yararını yitirebilir” dedi.

OMNİPOTENS NEDİR?

Omnipotens, inanç, mutlak kudret anlamına geliyor. İngilizce “Omnipotence” kelimesinden çevrilmiştir. Kelime anlamı olarak ise; Omnipotens: Her şeye gücü yetme, sınırsız güç ve potansiyele sahip olmanın kalitesidir. Tek tanrılı dinler genel olarak her şeye gücü yetmeyi yalnızca inançlarının tanrısına bağlar.

Omnipotence’in narsisistik kişilik bozukluğu ile de yakın ilişkisi vardır.

Exit mobile version