Gündem

PTT AŞ’den uyarı: Mesajlarınıza gelen o linke sakın tıklamayın!

PTT AŞ, posta dağıtım personeli kılığındaki dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Şirketin adı ve logosu kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık vakalarına dikkat çekilen açıklamada, sahte SMS ve e-postalarda zararlı linkler aracılığıyla banka ve kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtildi.

Mesajlarda borcu olduğu iddia edilen kişilerden linke tıklanması isteniyor ve ardından sahte borç bakiyesi gösterilerek, sözde borcun kredi kartı ile ödenmesi talep ediliyor.

Ayrıca, “kargo gönderi takibi” adı altında yapılan başka bir dolandırıcılık yöntemi de açıklamada paylaşıldı. Sahte kargo mesajlarında, paketin yanlış adrese gönderildiği ya da gümrük vergilerinin ödenmediği bahaneleriyle kullanıcıların banka bilgilerine ulaşılmaya çalışıldığı ifade edildi.

kargocu kılığında gelip sahte evrak imzalatıyorlar

Son olarak, yeni bir dolandırıcılık yöntemine dikkat çekildi. PTT AŞ’nin adını kullanarak sahte posta dağıtım personeli olarak vatandaşları dolandıran kişilerin, evlere giderek sahte belgeler imzalattığı ve bu belgeleri kullanarak çeşitli dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, PTT’nin resmi internet sitesi dışında gelen bilgilere itibar edilmemesi, dolandırıcılık şüphesi taşıyan durumların yetkililere bildirilmesi ve PTT’nin yasal süreçleri başlattığı vurgulandı.

PTT yetkilileri, vatandaşları sadece ‘www.ptt.gov.tr‘ gibi resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenmeyi ve onun dşında gelen gönderilere itibar etmemeleri konusunda uyarıyor