EkonomiGündem

PTT yalanladı: Kimlik kartıyla gelene koşulsuz 750 TL verilecek iddiası yalanmış!

Maddi zorluk çeken vatandaşa müjdeli haber PTT’den geldi haberleri gündeme düştü. İhtiyaç sahiplerine verilecek olan 750 TL destek için şubeye gidip kimlik göstermek yeterli olacak diye iddia edildi.

PTT az önce duyuru paylaştı! İhtiyaç sahiplerine koşulsuz, şartsız 750 TL verilecek, şubeden kimlik kartıyla alınıyor

Yaklaşık iki senedir tüm dünyada etkisini sürdürmekte olan salgın ekonomiyi de derinden etkiledi. İşini kaybeden ya da uzun süre çalışamayan vatandaş maddi zorluk içinde kaldı. Devlet tarafından sağlanan destek ödemelerini kaçırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlara yönelik bir çok haber yayıldı. Bu haberlere göre, sadece kimlik kartı ile giden ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere koşulsuz şartsız 750 TL destek ödemesi yapılacak.

PTT destek ödemeleri Temmuz ayının sonunda da devam ediyor. İddiaya göre, ödemeden faydalanmak için yapmanız gereken tek şey ihtiyaç sahibi olduğunuzu bildirmek. Öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Bu formu doldurduktan sonra bulunduğunuz ilde yer alan sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına formu teslim edebilirsiniz. Bilgilerini sisteme kayıt edildikten sonra size bir bilgilendirme mesajı geliyor. Ardından da doğrudan PTT şubelerine giderek gişelerden nakdi destek ödemelerini çekebilirsiniz. Koronavirüs salgını başladığı günden bu yana zor durumda kalan ve desteklerden yaralanan birçok vatandaş bulunuyor. Ayrıca PTT tarafından verilen başka destek ödemeleri de bulunuyor.

Son Dakika: PTT Yalanladı!

Kurumun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, son günlerde çeşitli internet sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında çıkan “PTT’nin başvuran herkese kredi verdiği, PTT gişelerinden para dağıtıldığı” haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yapılan paylaşımda, “Hizmetlerimize ilişkin bilgilendirmeler, resmi internet sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan yapılmakta olup, kredi hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgilere www.ptt.gov.tr internet adresimizden ulaşabilirsiniz.” ifadesine yer verildi.