PTT herkese duyurdu: Gerçek değil, sakın bunu yapmayın!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) kamuoyuna duyuruda bulundu. İnternet sitesi üzerinden yazılı açıklamada bulunan PTT, vatandaşları yanıltarak internet sitelerinin giriş sayısını artırmaya ve bu sayede reklam geliri elde etmeye yönelik içeriklere karşı uyardı.

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile beraber dolandırıcılık yöntemleri de değişti. Son zamanlarda vatandaşlara zararlı linkler gönderilerek kandırma yoluna gidiliyor. PTT yaptığı açıklama ile vatandaşlara PTT AŞ adını kullanarak “ankete katılanlara para verileceği” şeklinde linklere yönlendirme yapanlara inanılmaması gerektiğini bildirdi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Kamuoyu Bilgilendirmesi

Son günlerde çeşitli internet sitelerinde PTT AŞ’nin ismini ve logosunu taklit ederek zararlı link ve hesaplara yönlendirmelerin yapıldığı tespit edilmiştir. Bu sitelerde belirtilen “ankete katılanlara para verileceği” şeklindeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Vatandaşlarımızı yanıltarak internet sitelerinin giriş sayısını artırmaya ve bu sayede reklam geliri elde etmeye yönelik bu tür içeriklere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Hizmetlerimize ilişkin bilgilendirmeler resmî internet sitemiz www.ptt.gov.tr ve resmî sosyal medya hesaplarımızdan yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Exit mobile version