Gündem

PTT kargoları ile ilgili duyuru yapıldı: Bekleyen, gönderen herkesi ilgilendiriyor!

Son yıllarda vatandaşların kargo işlemleri arttı. PTT üzerinden kargo bekleyen ve kargo gönderen herkesi ilgilendiren ise önemli bir duyuru yapıldı. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruya göre, vatandaşlar gönderilerinin durumunu e-Devlet üzerinden takip edebilecekler.

PTT kargoları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. e-Devlet Kapısı twitter üzerinden yapılan açıklamada vatandaşların, PTT gönderilerinin takip işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecekleri bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamada şöyle denildi:

“PTT Kayıtlı Gönderi Takibi” hizmetini kullanarak, kayıtlı yurt içi ve yurt dışı gönderilerinizin durumunu e-Devlet Kapısı üzerinden takip edebilirsiniz.”

e-Devlet sistemi üzerinden yapılan açıklamalarda ise şu bilgilendirmelerde bulunuldu:

Bu hizmeti kullanarak, kayıtlı yurtiçi ve yurtdışı gönderilerin durumunu takip edebilirsiniz.

Kargo, APS Kurye, Taahhütlü, Tebligat, Telgraf, yurtiçi/yurtdışı kayıtlı mektup postası gönderileri, koli, APG ve TURPEX gönderileri alıcısına teslimine kadar geçtiği her sevk noktasında kayıt altına alınmaktadır. Aşağıdaki alana gönderinizin barkod numarasını girerek takip işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca, kabulde “Alma Haberi” özel hizmeti istenen ve iade işlemine tabi tutulmadan alıcısına teslim edilen gönderiler için teslime ilişkin “Kayıtlı Gönderi Teslim Belgesi” alabilirsiniz.