Ekonomi

PTT, nakit sıkıntısı içinde olan emeklileri unutmadı! Emekli vatandaşların hesaplarına 80 bin TL’ye kadar havale yapılacak!

2021 yılının sonlarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani yükselişler, hizmet sektörüne yüksek oranlı zamlar olarak yansımıştı. Hem gıda sektöründe hem de diğer sektörlerde fiyatların oldukça artması, özellikle tek emekli maaşı ile geçinmek zorunda kalan vatandaşların alım gücünü iyiden iyiye düşürmüş ve 2022 yılının gelmesi ile birlikte ekonomi piyasalarında ki yükselişin devam etmesi emeklilerin nakit sıkıntısı çekmesine sebep olmuştu.

Yeni dönem itibari ile her ne kadar emekli maaşlarına yüzde 30,95 oranında bir zam yapılmış olsa da artan hizmet fiyatları karşısında, yapılan zam oranları da emekli vatandaşların nakit sıkıntısının çözüme kavuşması konusunda bir yarar sağlamadı. Bu noktada devreye giren PTT, nakit sıkıntısı yaşayan emekli vatandaşlara yardım eli uzattığını ilan etti. PTT, emekli vatandaşlara 80 bin TL’ye kadar nakit ödeme yapacağını açıkladı.

PTT- Aktifbank İş Birliğinden Sevindiren Haber!

Yeni dönemde emekli vatandaşların nakit sıkıntısı çekmesine razı gelmeyen PTT, Aktifbank ile bir araya gelerek emekli kredisi kampanyasını geliştirdi. Vatandaşların 80 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu emekli kredisi kampanyasının detayları paylaşıldı.

Pek çok bankanın, kredi talep eden müşterilerinden kefil ya da teminat istediği biliniyor. PTT ise Aktifbank iş birliği ile geliştirmiş olduğu emekli kredisi kampanyasında kefil ya da teminata ihtiyaç olmadığını, nakit sıkıntısı çeken tüm emeklilerin krediye başvurabileceğini duyurdu.

PTT- Aktifbank Emekli Kredisi Detayları

PTT- Aktifbank emekli kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşların, emekli maaşlarını PTT şubelerinden almaları gerekmektedir. İlgili kurumdan emekli maaşı alan vatandaşların 30 bin TL’ye kadar olan kredi taleplerinin olumlu sonuçlanması halinde vatandaşlara, 36 ay vade ve yüzde 2,39 faiz oranı ile kredi ödemesi yapılacaktır.

PTT- Aktifbank Emekli Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

PTT ve Aktifbank iş birliğinde geliştirilmiş olan 80 bin TL’lik emekli kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, krediye nasıl başvuracaklarını araştırmaya başladı. PTT ve Aktifbank, resmi internet siteleri aracılığı ile emekli kredisi başvuru sürecini ilan etti.

80 bin TL’lik emekli kredisine başvuru yapmak isteyen emeklilerin, cep telefonlarının mesaj bölümünden 3050’ye, EMEKLİ boşluk T.C. kimlik numarası boşluk doğum tarihi (gün/ ay/ yıl) bilgilerini yazarak göndermeleri gerekiyor. Bu başvuru yöntemi yalnızca 50 bin TL’ye kadar olan kredi talepleri için geçerli kılınmıştır. 50 bin TL üzeri tutarlar için kredi başvurusu yapmak isteyen vatandaşların, şubelere gitmeleri gerekmektedir.