PTT personel alımları için başvuranlara bu soruları soruyor!

Devlet kurumlarında çalışmak isteyenler 55 bin PTT personel alımı için bekliyor. Bu sene KPSS’ye katılanlar PTT başvuru şartlarını ve işe alımlarda sorulan soruları merak ediyorlar. Gişe personeli, PTT postacı, Mühendis ve Uzman gibi PTT personeli kadrolarda personel alımı için PTT şirketi, personel alacağı yönünde duyurularını Ptt.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştiren PTT şuan için alım açıklamasında bulunmadı.

PTT personel alım ilanları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2021 yılında KPSS’ye katılanlar alım ilanı yayınlanıp yayınlanmadığını ve başvuru şartlarını merak ediyorlar. PTT tarafından şuan için verilmiş bir ilan yok. Ancak önümüzdeki aylarda kurumun eleman eksiğini gidermek için alıma çıkması bekleniyor.

PTT’ye başvuru şartları

Türkiye vatandaşı olmak. Herhangi bir kurum ve kuruluşlara karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşlarından emekli olmamak.

Atanacağı pozisyon için yönetim kurulu tarafından belirtilen öğrenim şartına sahip olmak.

Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda herhangi bir suç ve sakınca durumunun bulunmamış olması.

Daha önce çalıştığı kamu kurum ya da kuruluşlarında disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

KPSS’den yönetim kurulunca belirlenen baraj puanı aşmış olmak.

Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

PTT’de çalışmak isteyenlere sorulan sorular

PTT Genel Müdürlüğünün sınav kılavuzunda soru konularına yer verildi. Buna göre PTT adaylara, Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları, Sözel Akıl Yürütme, Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Türkiye Coğrafyası, Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular, Ölçme becerisi konularında sorular soruyor.

Exit mobile version