PTT yardımları nelerdir? PTT yardımlarına nasıl başvuru yapılır, şartları nelerdir? Devlet yardımları 2022

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve ekonomik şartlar ya da diğer faktörler çerçevesinden gelişen durumlardan ötürü geçinmekte zorlanan hatta geçinemeyen vatandaşlara, devlet tarafından birtakım yardımlar yapılıyor. Bu yardımları finanse etmekten sorumlu olan kurumlardan biri olarak karşımıza çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yılın yardımlarından bazılarını PTT aracılığı ile vatandaşlara ulaştırıyor. Peki bakanlık yardımları nelerdir? PTT hangi yardımları vatandaşlara ulaştırmaktadır?

Doğalgaz Yardımı PTT 2022

Doğalgaz yardımı, yeni dönemde giderek artan enerji fiyatlarına karşın fatura tutarlarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri için geliştirilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yeni yardım modelinin miktarı 450- 1.150 TL olarak belirlenmiştir. Başvuruları halen süren ve ilk taksiti ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış olan doğalgaz faturası yardımı için Sosyal Hizmet Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunmak gerekmektedir.

Doğalgaz yardım başvurusu onaylanan vatandaşlar, o aya ait olan faturaları ile PTT şubelerinden birine giderek faturalarını indirimli bir şekilde yatırabilmektedirler.

Elektrik Yardımı PTT 2022

Elektrik yardımı, bir süredir vatandaşların hesaplarına aktarılan devlet yardımlarından biridir. Bu yardım da tıpkı doğalgaz yardımı gibi PTT hesaplarına, vatandaşların isimleri ile yatırılır. Vatandaşlar, hanede ki kişi sayılarına göre belirlenmiş olan yardım tutarlarını faturalarından düşerek indirimli bir şekilde ödeme yapabilmektedirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan elektrik yardımı tutarları şu şekildedir:

Kira Yardımı PTT 2022

İhtiyaç sahiplerine devlet tarafından ulaştırılan sosyal yardım modellerinden biri de kira yardımıdır. İhtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan, emeklilik ve dul- yetim maaşı olmayan vatandaşlara verilen bu yardım türünün miktarı, ikamet edilen bölgenin emlak fiyatlarına göre değişiklik göstermektedir. Söz konusu yardım, PTT aracılığı ile vatandaşlara nakit olarak ulaştırılmaktadır.

Exit mobile version