EkonomiGündem

PTT’den aile başına 260 TL ödeme yapılacak: Kimliğinizi alıp PTT’ye başvurun!

Dar gelirli aileler için bir fırsat sunuldu. Devlet, ihtiyaç sahibi ailelerin faturalarını ödemeleri için destek sağlıyor. Fatura desteği ailedeki kişi sayısına göre değişirken, 260 TL’ye kadar para veriliyor. PTT şubelerine TC kimliğini alıp gitmek yeterli olacak.

Havaların soğumasıyla elektrik kullanımı da arttı. Hal böyle olunca fatura desteği sağlanmaya başladı. Bu kapsamda, ailedeki kişi sayısına göre, 260 TL’ye kadar elektrik faturası desteği sağlanıyor. Elektrik faturasını ve kimliğini alan vatandaşlar PTT şubelerine giderek destekten yararlanabilecek.

260 TL’YE KADAR DESTEK SAĞLANIYOR

Elektrik faturası desteği merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar elektrik faturası yardımı için detayları araştırıyor. Son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 130 lira ila 260 lira arasında değişiyor. Buna göre ödeme miktarları şöyle;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (130 lira).

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (173 lira).

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (216 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (260 lira).

Elektrik tüketim bedeli hesabında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli olan 1.73 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.