EğitimEkonomiGündem

PTT’den ailelere okul alışverişlerinde 120 TL destek

PTT’den ailelere okul alışverişlerinde 120 TL destek ödemesi başladı. PTT ödeme desteğini SMS yolu ile tüm anne ve babalara gönderdi.

PTT’den ailelere okul alışverişlerinde 120 TL destek

T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) tarafından tüm anne ve babalara okulların açılmasına sayılı günler kala müjde. Kırtasiye alışverişleri için 120 TL’ye varan destek açıklaması geldi. PTT, ailelere desteğe dair açıklamayı SMS yolu ile duyurdu.

Okul alışverişlerinde 120 TL destek
Okul alışverişlerinde 120 TL destek

40 TL ile 120 TL arası

PTT’den SMS yolu ile yapılan açıklamaya göre, PTT Kartı bulunan tüm anne ve babalara okul alışverişleri kapsamında yapılacak giyim, kırtasiye ve gıda alışverişlerinde 120 TL’ye varan destek sağlanıyor. PTT tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Okula Dönüş Kampanyası ile Maestro/Mastercard logolu Pttkartınızla alışveriş yapacaksınız. PTT kartınızla giyim, kırtasiye ve gıda sektörlerinden yapacağınız 400 TL ve üzeri her alışverişlerinizde para iadesi yapılıyor. PTT kart sahiplerine her 400 TL ve üzeri yaptığınız ilk alışverişlere 40 TL para iade edilirken toplamda 120 TL’ye kadar ödeme alınıyor. Konu ile ilgili detaylar için www.ptt.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

PTT şubelerine gidin

Anne ve babalara ilaç gibi gelecek olan destek iadesi için PTT kart kullanılıyor. PTT Kart sahibi olmak isteyenlerin PTT şubelerine giderek işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Yalnızca PTT Kart sahibi vatandaşlar alışverişlerde iade destek ödemelerini alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan kararlar belli oldu.