PTT’den emekliyi sevindiren hizmet: Emeklinin hesabına SMS karşılığı 50 bin TL yatırılacak!

Geride bıraktığımız yıl içerisinde yaşanan ekonomik dalgalanmalardan sonra ekonomik anlamda bir hayli zor zamanlar geçiren emekliyi, yeni yıl itibari ile sevindiren ilk haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönem emekli zammı olmuştu. Bu haberin ardından emekliyi sevindirecek olan ikinci haberi PTT verdi. PTT, her emekliye 50 bin TL tutarında nakdi yardımın yapılacağını duyurdu.

Emekliye 50 Bin TL Kredi Müjdesi PTT’den!

Geçtiğimiz yılı alım gücü düşük bir seviyede kapatan emekli vatandaşlar, nakdi sıkıntılarını bankalar aracılığı ile çektikleri krediler ya da bankaların bir diğer hizmeti olan kredi kartları aracılığı ile çözüme kavuşturmuştu. Bu sebep ile 2022 yılına oldukça borç içinde giriş yapan emekli vatandaşlar, yeni dönem itibari ile borçlarını kapatmayı sağlayacak yeni alternatiflerin arayışına girdi. Bu noktada emeklileri sevindirecek olan haberi ise emekliler için geliştirmiş olduğu kredi kampanyaları ile dikkat çeken PTT verdi.

PTT yeni dönem içerisinde borçlarını kapatarak, 2022 yılı içerisinde ekonomik olarak rahat etmek isteyen emekli vatandaşlara 50 bin TL tutarında borç kapatma kredisinin verileceğini duyurdu.

80 Bin TL’lik İkinci Emekli Kredisi!

PTT, emekliler için geliştirmiş olduğu kredi kampanyalarını açıklarken 50 bin TL değerinde ki borç kapatma kredisinin dışında, nakit sıkıntısı çeken emekli vatandaşlara ikinci bir kredi verileceğini de ilan etti. Buna göre yeni dönem içerisinde nakit sıkıntısından kurtulmak isteyen emekli vatandaşlara PTT tarafından 80 bin TL tutarında ikinci bir kredi de tanımlanacak.

PTT’nin 80 bin TL tutarında ki kredi hizmetinden yararlanmak isteyen emekli vatandaşlara, bu hizmet karşılığında yüzde 2,39’dan başlayan faiz oranları uygulanacak.

PTT Kredilerine Nasıl Başvuru Yapılır? Kredilerden Kimler Yararlanabilir?

PTT’nin emeklilere sunmuş olduğu kredilerden yararlanmak için sağlanması gereken tek şart, kişinin emekli maaşını PTT’den alma şartıdır. Bu şartı sağlayan her emekli vatandaş rahatlık ile kredilerden yararlanabilmektedir.

PTT kredilerinde başvuru yapmak isteyen emekli vatandaşlar SMS ya da kurumun resmi internet sayfası üzerinden veya en yakın PTT şubesine giderek bu taleplerini iletebilirler.

Exit mobile version