EkonomiGündem

PTT’den para alanlar dikkat: Artık e-Devlet’ten verilecek!

Ödemelerle ilgili bir gelişme yaşandı. Paralarını PTT’den alan vatandaşların artık sıra beklemesine gerek yok. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ve destek ödemeleri işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

ARTIK E-DEVLET’TEN ALINABİLECEK

Sosyal yardım ve destek ödemeleri e-Devlet’ten alınabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ve destek ödemelerini PTT’den alan vatandaşlara büyük avantaj sağlayan değişiklik yapıldı. Son yapılan düzenlemeyle birlikte hak sahipleri sosyal destek ödemelerini PTT’ye gitmeden tüm işlemleri e devlet üzerinden yapabiliyor, ödemeleri hesaplara aktarabiliyor.

SOSYAL YARDIM VE DESTEK ÖDEMELERİ E-DEVLET’TEN NASIL ALINIR?

Bakanlık tarafından verilen sosyal yardım ödemelerini e devlet üzerinden almak isteyen vatandaşlar için işlemler şu şekilde:

“PTT hizmetlerinden yararlanacak kişiler e devlet’e giriş yapıyor. Hak saipleri, arama kısmına “PTT kurum ödemeleri” ya da “Sosyal yardım başvuru hizmeti” yazarak ödeme detaylarına ulaşıp sosyal destek ödemelerini hesaplarına aktarma işlemini tamamlayabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan elektrik tüketim desteği için ise arama kısmına “Elektrik Yardımı ile Fatura Ödeme” yazarak arttıktan sonra elektrik fatura bilgilerini yazarak ödeme işlemini gerçekleştirebilir.

Ayrıca, PTT’nin çevrim içi bankacılık üzerinden veya mobil uygulamaları aracılığıyla “Sosyal Yardım Ödemeleri” seçeneğini tıklayaraktan, adlarına yapılan kurum ödemelerini kontrol ederek, hesaba aktarma ve fatura ödemeleri gibi işlemleri hızlı bir şekilde tamamlayabilir.