Putin Kimyasal Silah Mı Kullandı? Korkunç İddia: Rus Kuvvetleri Cesetleri Yakıyor Mu?

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişimi devam etmekte. Son idealar ise kan donduracak düzeyde ABD ve İngiltere’nin araştırma başlattığı olayda Rusya işgal ettiği Ukrayna üzerinde kimyasal silah kullandığı.  Amerikan savunma bakanı sözcüsünün yaptığı açıklama doğrultusunda Rusya’nın Mariupol’de kimyasal silah kullandığına dair bir kanıt olmadığını ancak durumun inceleme altında olduğunu açıkladı. Ortaya atılan idealar arasında kan donduran ayrıntılarda söz konusu. Boychenko’nun yaptığı açıklamalar doğrultusunda Rusya’nın kimyasal silah kullanımı haricinde öldürdüğü Ukrayna vatandaşlarının cesetlerini toplayıp toplu halde yakarak imha ettiği ideasında da bulundu.

General Aleksandr Dvornikov’a

Putin Ukrayna’nın doğusunda ki bölgenin yönetimini Suriye kasabı olaraktan bilinen General Aleksandr Dvornikov’a verdiğini açıkladı. Saldırı konusunda uzman olan general Mariupol’u ele geçirerek Ukrayna’ya doğrudan saldırı yapma imkânı kazanmak istemekte.

Rus Kuvvetleri Cesetleri Yakıyor mu?

Rus kuvvetlerinin cesetleri toplayarak dev bir alışveriş merkezinde buzdolaplarında biriktirdiklerini iddia eden Boychenko ayrıca Rus askerlerinin dev kamyonların arkasında ateş yakarak cesetleri yaktıkları iddiasında bulundu.10 binden fazla insanın hayatını kaybettiği bilgisini de verdi.

Savaş Suçu İşleniyor

Mariupol’daki direnişe engel olmak için Rusya’nın orantısız güç kullandığını açıklayan savunma bakanlığı. Şehirdeki direnişe karşı Rusya’nın fosfor bombalarının kullandığını bildirdi. Ölümcül olan fosfor bombalarının kullanımı savaş suçları arasında geçmekte Rusya’nın savaş suçu işlemesinden dolayı başlatılan soruşturmaya hızlandırılarak biran önce daha fazla insan ölmeden Rusya’ya engel olunması gerektiğini belirten savunma bakanlığı yanıcı olan maddelerin kullanımın savaş suçu olduğunu Rusya’nın bu suçu işlediğini bildirdi. Mariupol’u savunan Azor Taburundan yapılan açıklamaya göre Rus hava araçlarının kent üzerinden geçmesinden sonra açıkta olan Rus askerlerinin solunum konusunda sorunlar yaşadıklarını gözlemlediklerini bildirdi.

Exit mobile version