Putin savaşın 16. gününde konuştu: Yaptırımlar bizi geçmişte sadece daha güçlü yaptı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında 16. gün de geride kaldı ve çatışmalar devam ediyor. Taraflar arasında çatışmalar devam ederken, bir diğer yandan müzakerelerde diplomasi yoluyla da çözümler aranıyor. Son olarak Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları, dün Antalya’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte üçlü bir zirve gerçekleştirmişti. Savaşın 16. gününde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den yeni bir açıklama geldi. Putin açıklamasında, Ukrayna birliklerine karşı savaşmak isteyen gönüllüler için kapılarının açık olduğunu belirtti ve gönüllülerin savaş bölgelerine ulaşmalarına yardım edeceklerini dile getirdi. Putin açıklamalarında ayrıca, görüşmelerde pozitif değişimler olduğunu da ifade etti.

16 Bin Gönüllü Rusya Lehine Savaşmak İstiyor

Savaşın 16. gününde açıklamalarda bulunan Vladimir Putin, dünyanın her yerinden paralı askerlerin Ukrayna’ya geldiğini, Ukrayna’nın Batılı destekçileri ve Kiev yönetiminin uluslararası hukukunu hiçe sayarak ve bunu da saklamadığını belirterek, Ortadoğu’dan gelecek ve Rus askerlerinin tarafından savaşacak olan gönüllü savaşçıların savaş bölgelerine ulaştırılması talimatını verdi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Putin’in açıklamaları sonrasında gönüllü çağrıları ile ilgili rakam paylaşarak, çoğunluğu Ortadoğu’dan olmak üzere 16 bin gönüllünün Ukrayna’ya karşı savaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Şoygu söz konusu açıklamasında “Özellikle bu talepler para için değil de bu kişilerin arzuları olduğu için buna olumlu cevap vermeyi doğru buluyoruz. Birçoğunu biliyoruz, son 10 yılda en zor zamanda DEAŞ terör örgütüne karşı mücadelede yardımcı oldular” dedi.

Putin: Görüşmelerde Pozitif Değişimler Var

Gönüllü savaşçı açıklamaları sonrasında Putin ayrıca “Ukrayna ile görüşmelerde belirli pozitif değişimler var” ifadelerini kullandı. Vladimir Putin, Batı’nın ekonomik yaptırım tavrına ilişkin olarak ise “Yaptırımlar bizi geçmişte sadece daha güçlü yaptı” sözlerine yer verdi. Putin’in açıklamaları sonrasında, Rusya’ya ekonomik ve siyasi yaptırım uygulayan ülkelerden gelecek olan açıklamalar takip edilecek.

Exit mobile version