Ekonomi

Ramazan Bayramı ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı: Hangi saatler arasında alınacak?

Milyonlarca ikramiyenin heyecan ile beklediği emekli bayram ikramiyelerinde büyük gün geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bugün itibarıyla emeklilere ödemeler başladı” ifadelerini kullandı. Emekliler bankaların müşteri kabul saatleri arasında alabileceklerini açıkladılar.

Emekliler bu sene 1.100 TL olarak ödenecek ikramiyelerin ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyorlardı.
Bakan Bilgin emekli ikramiyelerine ilişkin açıklamasında, “Emeklilerimize bayram ikramiyeleri 6-7 Mayıs tarihlerinde ödenecek. SSK emeklilerimizin 6 Mayıs’ta, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ise 7 Mayıs’ta bayram ikramiyeleri hesaplarına yatırılacak. Tüm emeklilerimizin ve ailelerinin şimdiden bayramını tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Hangi saatlerde alınacak?

Öte yandan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tam kapanma sürecinde emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemelerinin güvenli gerçekleştirilebilmesi için banka çalışma saatleri ile ilgili karar aldı. Bankalar, 6, 7, 10 ve 11 Mayıs’ta saat 09.00-12.30 ve 13.30-16.30, arife günü olan 12 Mayıs’ta saat 9.00-12.30 diğer günlerde şubelerde 10.00-16.00 saatlerinde hizmet verecekler.

Kimler bayram ikramiyesi alabilir?

Bayram ikramiyesi emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödeniyor. Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar da bayram ikramiyelerinden faydalanabiliyorlar.