Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara zam üstüne zam! Seyahat etmek hayal oldu…

Ramazan Bayramı adım adım yaklaşırken vatandaşın üstüne binen zam yükü artık günlük yaşamın her alanında kendini gösterirken tatil için seyahat etmeyi düşünenlere de kötü haber gecikmedi. Rusya ile Ukrayna savaşının petrol fiyatlarını alt üst etmesiyle bozulan dengeler yakıt fiyatlarına da yansıyınca seyahat etmek artık hayal oldu.

Akaryakıta yapılan zamların ardından otobüs bilet fiyatları da arttı. Artan maliyetler şirketleri zam yapma hazırlığına soktu. Ramazan bayramına kısa bir süre kala yurtiçi uçak ve otobüs biletlerinin fiyatları da güncellendi. Fiyatlar geçtiğimiz yıla göre yüzde 50-75 arasında artış kaydetti. Gelen son bilgilere göre, yılın ilk tatilini tatil bölgelerinde veya memleketlerinde geçirmek isteyen İstanbulluların, gidiş-dönüş ortalama en az 700 lira ödemesi gerekiyor.

Bayram tatilinden hemen önceki son resmi iş günü olan 29 Nisan Cuma günü dikkate alındığında, otobüs şirketlerinin İzmir, Antalya ve Bodrum gibi tatil bölgelerine ‘tek yön’ tarifesi 350 liradan başlıyor ve 500 liraya kadar uzanıyor. Uçakla seyahatte ise tatil bölgelerine tek yöne gidişin maliyeti ise kişi başı en az 700 TL civarında.

EK SEFER FİYATLARI DA YÜKSEK OLACAK

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, konuyla ilgili görüşlerini Milliyet’e aktardı. Özcan, akaryakıt fiyatları nedeniyle insanların otomobille seyahat yerine otobüs ve uçak seyahati tercih ettiğini söyledi. Özcan şöyle devam etti:

“Şu anda bayram için otobüs doluluk oranlarımız yüzde 80’e ulaşmış durumda. Bakanlıktan ek seferler için izin istedik. Yakında ek seferleri de her sene olduğu gibi devreye alacağız. Fiyatlar ise şu anda olduğu seviyeden daha yukarı gitmeyecek. Ek seferlerin fiyatları da mevcut otobüs fiyatlarıyla aynı seviyede olacak.”

Exit mobile version