Ramazan Bayramı yaklaşırken belli oldu: Bayramda çalışacaklar dikkat! Alınacak ücretler…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Bayramda mesai yapacak çalışanlar için ödeme detayları belli oldu. Ek mesai ücretleri olarak tanımlanan ücretlere ilişkin tüm detaylar haberimizde…

Bilindiği üzere İş Kanunu’na göre Türkiye’de bayram olarak kabul edilen günlerde çalışmayan kişilere o günlerin ücreti tam ücret olarak ödeniyor. Tatil yapmayarak çalışmaları durumunda ise her gün için ayrıca ücret veriliyor. Yani günlük ücretlerinin iki katınca ödeme tek bir gün için veriliyor.

İKİ KATI ÜCRET ALINACAK

Ramazan Bayramı 1 Mayıs Pazar günü 13.00’da başlıyor. Yani, o saatten sonra resmi tatil olduğu için hiçbir işçi çalıştırılmaması, çalıştırıldığı durumda da ek mesai ücreti alması zorunlu kılınıyor. Buna göre, Arife gününden itibaren çalışan işçiler iki kat mesai maaşı alacaklar.

Bayramda çalışan işçiye ücretin ödenmemesi veya ücret yerine izin kullanmaya zorlanması durumunda ise işçinin iş sözleşmesini haklı nedenle bildirimsiz olarak sonlandırma hakkı doğuyor. Bu durumda işçi kıdem tazminatı almaya da hak kazanıyor.

Exit mobile version