Ramazan Bayramı’nda şehirler arası seyahat hakkında önemli açıklama!

Yarından sonra Ramazan Bayramı’nın birinci günü kutlanacak. Bu sene tam kapanma nedeniyle evlerde geçecek olan bayram günleri ile ilgili vatandaşlar seyahat kısıtlamasını merak ediyorlar. Bayram süresi boyunca şehirler arası kısıtlama devam edecek. Kısıtlamaya ilişkin olarak ise İçişleri Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi.

Artan corona virüsü vakaları nedeniyle 17 Mayıs tarihine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi. Bu tarihe kadar şehirler arası kısıtlama ise devam edecek.

İçişleri Bakanlığı şehirlerarası kısıtlamaya ilişkin açıklamasında şöyle dedi:

Ramazan Bayramını da içine alan süre boyunca şehirlerarası seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma kısıtlamasına dair yürütülen denetimlerde toplam 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 kolluk personeli görev alacaktır.
Bu dönemde ayrıca kolluk kuvvetlerince yaya ve motorize devriye hizmetlerine ağırlık verilerek sokağa çıkma kısıtlamasına dair denetimlere aralıksız 7/24 esasına göre devam edilecektir. Bu çerçevede her gün ortalama 13 bin 938 yaya/motorize devriye ekibinde 78 bin 230 kolluk personeli sokağa çıkma kısıtlaması tedbirine dair denetim faaliyetlerinde görev alacaktır.

Exit mobile version