Ramazan Bereketi ile Geldi! Ramazan Boyunca Ucuz Et Satışları Başlıyor Yüzde 20 İndirimli Et Satışının Başlanması Onay Talimatını Cumhurbaşkanı Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine indirimli et satışları başlıyor. Enflasyon oranının açıklanmasından sonra piyasalarda oluşan yeni zam söylentilerinin önüne geçilmesi için talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi doğrultusun da et fiyatlarında yüzde 20 civarı indirim uygulanacağı açıklandı. Katıldığı canlı yayında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi indirim müjdesini kamuoyuna duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Açıklamaları

Bakan Kirişçi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine çalışmalara başladıkları et ürünlerinde ramazan ayı boyunca uygulanacak yüzde 20 oranında ki indirimin uygulamaya geçileceğini açıkladı. Et Süt Kurumunun 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi marketlerinde uygulanacak indirimli et ürünleri ramazan ayı boyunca devam edecek. Özellikle et fiyatların da fırsatçılığın ve fahiş fiyatların önüne geçmeyi amaçladıklarını dile getiren bakan et kaynağında bir sıkıntının olmadığını vurguladı.

“Türkiye’nin Et Kaynağında Sorun Yok “

Ülkemiz de küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilik konusunda sorunların yaşandığına dair yapılan haberlerin doğru olmadığını ifade eden bakan şuan için mevcut stokların yeterli olduğunu küçükbaş ve büyükbaş hayvanda sorun olmadığını bildirdi

Ramazan Bereketiyle Geldi Dedirten Fiyat İndirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine ramazan ayı boyunca et fiyatları yüzde 20 indirimli satılacak.  Bu gün itibarıyla indirimli fiyatların yansıtılması ile son dönemde sıkıntı yaşayan vatandaş az da olsa rahatladı. Bir müjde de kurban bayramı için verildi. Et stoklarında bir sorun olmadığını açıklayan bakan aynı indirimi kurban bayramında kurban kesemeyen vatandaşlarımız için de yapacağız. Hem vatandaşı hem de üreticiyi mutlu edecek yeni uygulamaların olacağını da sözlerine ekleyen bakan yeni müjdelerin yolda olduğunun sinyalini verdi.

Exit mobile version