EkonomiGündem

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi alan herkesi ilgilendiriyor: 3’lü ödeme müjdesi geldi!

Türkiye’de milyonlarca emekli bulunuyor. Devlet tarafından emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye ödemeleri yapılıyor. Emekliler 2022 ikramiye ödemeleri için ise şimdiden araştırmalara başladı. Üstelik önümüzdeki sene emekliler sadece ikramiye almayacak. Emeklilerin hesabına zam ve promosyon ödemeleri de yatırılacak.

Bu sene12 milyon 700 bin emekliye 13-14 Temmuz tarihleri arasında Kurban Bayramı ikramiyesi yatırıldı. Emekli ikramiyeleri hesaplara 1100 TL olarak yatırıldı. Ancak vatandaşlar 2022 yılında ikramiye ödemelerin zamlanıp zamlanmayacağını merak ediyor.

Bayram ikramiyeleri zamlanacak mı?

2021 yılında 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerinin 2022 yılında zamlanacağına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Bayram ikramiyesi kimler ödenecek?

SGK emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

2022 Bayram ikramiyesi ne zaman alınacak?

2022 Bayram ikramiyesinin ne zaman yatırılacağı henüz belli değil. Ancak 2022 yılında Ramazan Bayramı arifesi 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geliyor. Kurban Bayramı arifesi ise 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk geliyor. Ödemelerin bayram öncesi yapılması bekleniyor.

Emekli promosyon ödemesi

Bankalar 2022 yılında da emeklilere promosyon ödemesi yapacak. 3 yıllık maaş çekme sözleşmesi dolan emekliler bankalar ile yeniden anlaşma yapabilecekler. Böylece özel ve kamu bankaları emeklilerin maaş çekme sözü karşılığında hesaplarına geri ödemesiz yüzlerce lira yatıracak.

Emekliye maaş zammı

Ayrıca 2022 Ocak ve Temmuz aylarında emekliler zamlı maaşlar almaya başlayacak. Ocak ayı zamları 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek. Şu ana kadar gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 317 liraya varan artış yaşanacak. Ancak emekli maaşlarının ne kadar olacağına ilişkin kesin bir açıklama yapılmış değil